FOTO: Masovni protesti u Sarajevu (12.6.)

Image

U Sarajevu je jucer, kako je i najvaljeno, odrzan masovni protest studenata, roditelja, radnika, nezaposlenih i svih građana Bosne i Hercegovine koji su htjeli iskazati svoje nezadovoljstvo. Organizatori su procjenili da je na protestu u periodu od 13h – 16h, kada su bile zatvorene i saobracajnice, bilo blizu 10 hiljada ljudi. Na skupu nije bilo jakih policijskih mjera niti je bilo naznaka moguceg incidenta.

Sarajevskim demonstrantima su se priduzili i gradjani Banjaluke, Zenice, Mostara i drugih bh. gradova. Ono sto je zanimljivo je to da su i jucerasnji protesti u Banja Luci dobili epitete kakve samo mogu stici iz ovog grada od pojedinih politicara i seronja. Iako celnici manjeg bh. entiteta tvrda da se radi o ispolitizovanim i dobro planiranim protestima protiv predstavnika iz RS-a, građani Banjaluke, koji su jucer bili na trgu Bosne i Hercegovine, su pokazali da nije tako i da se osjećaju sasvim sigurno u Sarajevu.Image

Sve u svemu, protesti opet prodjose u miru i dostojanstvu. Iza 16h, poceo je i neki vid partija u kojem sam licno uzivao, ali do kojeg, zbog idiota od nasih parlamentaraca, nije trebalo doci. Zasto? Zato sto su toliki idioti i moroni da ce pomisliti da nam je dobro i da smo zbog pjesme zaboravili glavni problem, a treba im staviti do znanja da nismo!

Image

Image

Image

Image

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s