PREMIJERNO FILM: 12m 40s Scenskog smjera @ Gimnazija Dobrinja

Capture

 

 

 

 

A za maj me uvijek vezu lijepe uspomene. Sunce, raja, zeza, setnje, zajebancija i tako to. Kada je u pitanju skola u maju je uvijek lose, zbog zakljucivanja ocjena, a s druge strane dobro jer ispracate jos jednu generaciju i lafo psotajete stariji za godinu. Ove godine nas ispracaju i ne znam kako se osjecaju ti, ali ja i mi, smo lose, ali totalno.

Prvi pa IV6. Razred koji je po mnogo toga specifican i neponovljiv. Sta smo mi samo prezivjeli covjece. Pokusni kunici novootvorenog smjera Scenskih umjetnosti. Vec u prvom razred u skoli bili od 7 do 7 a u drugom kuci dolazili iza 11. Razlog: predstava sa prof. Rodićem.

Drugi hajde prođe, izvuce se, izgubili fiziku, hemiju i te gluposti. Dosli u treci ko svi sretni. Opustili se i poceli sa ludarijama. Pocele improvizacije na casovima glume, pcoeli se raditi filmovi ozbiljno, postali smo biti tim koji funkcionise.

Drugi hajde prođe, izvuce se, izgubili fiziku, hemiju i te gluposti. Dosli u treci ko svi sretni. Opustili se i poceli sa ludarijama. Pocele improvizacije na casovima glume, pcoeli se raditi filmovi ozbiljno, postali smo biti tim koji funkcionise.

Neki poceli raditi i sa strane, u pozoristu, na filmovima i tako to. Ostalo nas 16 ba. Mala grupa odabranih.

A onda dosao cetvrti . Sada se pitam gdje mi je ova pamet i ludost bila u prvom, drugom i trecem. Nisu nas mogli sastaviti dana u skoli zajedno. Nisu nas mogli kuditi kolik osmo mi mogli belaja napraviti. Tek su tada, oni koji nisu prije a malo ih je, shvatili koliko znaci ta prva generacija Scenskog smjera. Navikli su kroz ove cetiri godine da landaramo po skoli, snimamo, glumimo, majmunisemo, nikad ne ucimo a prolazimo i prolazimo.. Znali su nas i profesori koji nam nisu predavali, a to je rijetkost.

Improvizacija, treci razred.

Sada, kada se svega tog a sjecam i kada gledam u rikverc shvatim da sam prozivio dvaput ove cetiri godine. Shvatam da je sve to bajka za koju smo zeljeli da potraje, ali na kraju se zavrsi prije nego li je pocela. Tek sada vidimo koliko smo vezani jedni za druge , tek sada kada necemo sjediti u klupama zajedno u jednoj jedinoj Dobrinjskoj, pored rijeke Dobrinje u zgradi koju smo od KIneza cekali pune tri godine!

Za  ove 4 godine, ovaj smjer je napravio toliko cuda i ostavio toliko tragova u ovoj skoli da se nece moci izbrisati iduce desetljece.

Uradili smo sest predstava, 16 reklama, četiri kratkometražna jedan dugometražni film. Radili print reklame, plakate, bili smo AKADEMIJA, jebote.

Trailer za dokumentarni film.

Nama je bilo lijepo, nadamo se da je i vama. Mi smo uzivali u belajima i problemima! Hvala vam!

I ne moze nam biti lako. Ne moze biti lako ludacke dane, prepiranja sa Srletom, svadje sa profesoricama matematike i njemackog i ludilo kod Ibre, Lane i Anite tako lako zaboraviti.  Ne mogu zaboraviti prof. Dzidzu, njemackog, koja je dala test za cetvrti razred da radimo u prvom jer nije imala drugog ili da zaboravim Srleta koji je umjetnik jedini pravi iskreni. Kako da zaboravim Lanu i njene ludorije i sve ovo! Ne moze se ovo opisati rijecima, jebiga, tako je.

Posebno i veliko hvala direktorici Sabihi Miskin za bukvalno sve. Prof: Lani, Srletu, Aniti, Ibrahimu, Senaidi, Amiri.. pa onda: VIldani, Amri i nezamijenjivoj zamjenici direktorice prof. Azri ! Naviknuti smo na vas i na skolu i vidjat cete vi nas jos, ne sekirajte se!

Hvala!

I sve hocu da izadjem iz kuce ali ne mogu. Pada mi na pamet jedna po jedna stvar: Putovanje u Francusku, pozorista petkom i subotm, ludila utorkom i cetvrtkom i kantina svaki dan! Stvarno nemam vremena i mozga za sve te stvari!

YT video klipovi su jedni od projekata koji su radjeni tokom ove cetiri godine!***

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s