Dan 5: Plakali smo i smijali se, ali zavrsili smo

I fakat zavrsismo. Jeste da smo se mucili, patili, plakali, nervirali, ali vec nedostaje. Snimljeno je 30GB materijala ukupnog trajanja  3 sata! Snimljeno je svih 18 scena, snimljen je making off. Juce nam se na snimanju priduzila i Nela Đenisijević, sarajevska glumica. U filmu su glumili: Albert Michael Ramirez (Ramaglas, sto Edo rece), Edin Ličina, Muhamed Dupovac, Lana Stanisic, Benjamin Banda, Benjamin Muhic, Zlatan Dzumhur, Lana Stanisic te Nela Djenisijevic. Snimali smo na lokacijama u gradu; Titova ulica, ulica Kaptol, Bijela tabija, zatim na Ilidži, Velikom parku..

I pored moje ideje da se ne zajebavam puno snimanje je, i pored toga sto se radi o mini drami, proteklo u zajebanciji. Jedina ozbiljna osoba koj zeli da suti i radi kad se radi je Mak Mujezinovic, snimatelj. Ovom prilikom se zelim zahvaliti i izviniti clanovima tehnicke ekipe na mojim zahtjevima koji su u nekim situacijama bili neizvodljivi. U tehnickoj ekipi smo jos imali: Sanelu Babic, drugi snimatelj, Osman Abdulmuakrem, ton snimatelj, Berin Bajramovic, tonac, Nađa Muhić, set šminker zatim assistenti režije: Azra Merzić, Maja Hrustić, Merima Pirić te Hena Fulin kao i  Edin Ličina, producent, kostimograf i scenograf filma te čovjek koji je moju ideju i plan sproveo okupljajući ove ljude. Tu su još i Jasenka i Naida, koje su radile korekcije šminke i scenografije, uglavnom sve preko Skype-a.

Sada je sve na Admiru, koji će da radi montažu filma.

Zahvaljujem se i sporednim glumcima: Adnanu Novi,

holivudskom glumcu koji je nedavno dosao natrag u Bosnu i odlucio i ovdje nastaviti sa glumom nakon 20 igranih filmova u LA-u, Edinu Babicu, Neletu.. Zahvaljujemo se i pekari Europa San koja nam je obezbjedila hranu za sve dane snimanja. Zahvaljujemo se PU Ilidza koji su obezbjedili neometano snimanje kadrova u Opstini Ilidza. Specijalno hvala i Lani Stanisic koju cu sigurno potpisati i kao saradnika sa scenariju! Hvala Belmi Haracic na autu za prevoz ekipe i hvala Maku sto je barem na trenutak mogao smiriti mene i Edu kako bi radili kako treba. Do kraja ove godine ce biti gotov trailer filma, a od 4.1. slijedi montaza! Premijera filma se ocekuje 4.2., na Nejrin rođendan! Jos jednom, predobro je bilo. Trajalo je pet dana a kao da je trajalo vjecnost. Hvala svima! Volim vas. Caoooooooooo btw. Uskoro ide i making off filma. Ja sam pomalo sjeban jer je snimanje manje-vise gotovo, ali raduje me cinjenica da cu januar provesti montirajuci ovaj film. Imam jos dvije sedmice skole, odoh ucit izostao sam dovoljno da me razapnu! Uskoro jos informacija!

Advertisements

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s