Stop cajkama. Stop “rokerima”

Image

U Sarajevu uvijek ima nesto aktuelno. Ako se ne prica o politici i sranjima iz Parlamenta onda se prica o drustvu i problemima koje im namece ta politika. A problem drustva koji je u Sarajevu aktuelan ovih dana itekako moze, a i ne mora imati veze sa politikom.

Prosle sedmice je vijest o nastupima turbo folk pjevaca u Domu mladih odjeknula kao bomba!

Svi koji bi se trebali zabrinuti i koji bi trebali rjesiti ovaj problem, ocekivano, sute. No, u Sarajevu , kada su građani u pitanju, niko više ne šuti, pa ni “stari rokeri” koji su došli pred Dom mladih da istrijebe cajke i turbo folkaše. Samo.. kada sam vidio fotogaleriju na jednom portalu, nisam mogao razlikovati te rokere i folklere, jer ocito danas izmedju njih nema razlike..

Pa sta nam onda ostaje, nego da pomislimo, da je i ono mao jada što je došlo – došlo zbog nekoga, a ne zato što njima , aman, smeta cajka u Domu mladih.

Sve u svemu. Meni jako smeta nastup svakog srbijanskog, našeg.. turbo-folk pjevača, ali svoje mišljenje zadržim sa sebe, ili ako odem da protestujem, onda odem, kao i svi oni koji budu tu, sa ciljem da se nešto fakat promijeni a ovo…

Ali problem turbo folk pjevača, kao što sad vidimo ne leži u društvu. Očito je da Dom mladih, kao niko ko se time bavi, danas više ne može zaraditi na pop-rock izvođačima kao prije. Pa je to razlog zašto se sve više svi i odlučuju za pozive turbo folkerima, tetar grupama tog tipa i to..

A njihovo okupljanje? Hmm..Toje samo bio očajnički pokušaj koji je propao prije nego li je počeo. I budu li se pravdali da ih je malo bilo na protestima jer su došli samo oni koji su rokeri u duši, odmah ću vam reći da seru jer koliko ja znam rokeri ne hodaju u lakanim cipelama, farmericama i ski-mont jakni.

Advertisements

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s