ASMF crew

U grupi nas ima 150, a u Ansamblu duplo.. Ma salim se. Jedno vrijeme sam govorio da smo kao mjesna zajednica. Znate kako, svake subote na koncertu vidite nekog novog, nepoznatog, naidje da se upise i to je to, ali sreca je da je tu stara ASMF baza i da ima onih koji ne naljecu kao u tu mjesnu zajednicu. Zapravo oni i nalete jer su culi da tu “valja” i fakat je tako. A ja.. ja sam tu stalno. Ja cu ovdje ostariti..a sad? – Sad vam donosim pricu o jedinstvu!

Mehemd B. je rekao da na svijetu nema ovakvog ansambla i da nema nista ovako. Ja kazem da na svijetu nema ovakve raje i nista ovako. Ova, ASMF raja, je prezivjela svasta. Proteze se od daleke 2005. godine i od tada do danas vidjela je vise nego nas ministar vanjskih poslova. Ova raja dise istovremeno, ova raja nema dileme i ova raja je ujedinjena u svemu. Kada se svadjamo svi se svadjamo a kada se smijemo svi se smijemo. Ova raja ima duhovnog oca Sultan Mehmed Fatiha, majku Tursku i pomajku Bosnu, koja jos uvijek nije svoja na svom.

Ova raja postuje one koje treba da postuje , ali ova raja zna i da ostavi bolan trag. Svi za jednog , jedan za sve. Ova raja cuva ono sto je njeno i ne da ni na jednog svog.

Raji pripadaju i Djulistanci. Raju krase oci novopazarske. Dusu raji daju lijepe rijeci i uzdasi te pogledi novopazarsko-bosanski (op.a. Imer Dulas)

Evo par opisa..
Edin Cekic – Zvani Ceka. Poznat po nesnosnom humoru, visini i infantilnosti   Imer Dulas – poznat po Zilhi. Razuzdan momak iz Luzan, zeljan dobre zabave i zajebancijeBajrici – twins :$   Babacici – buraaazzzzzzzzz  Zlatan Music – prva harmonika i prva frizura ansambla  Harun Grabo – u repu baboDanijal Bajraktarevic – ne znam kako je zvan al’ je mrcina. Haris Stambolic – brat bez pardona. Bruda nas.  Emana Demovic – Lijepa crvenokosa. Omer bei.  Ziliha – Masaaaa <3   Srna Sain – poznata kao ‘prva ruka turneje’. Ceskila Imera od Kraljeva do Sarajeva. Respect brate, meni cura odustala na granici.   Lamija Kadic– Jeko? <3   Pozder Emira – Mala od mrcine.   Sanela Sabanovic – senzitivna mala.     Ajla Kasic i Amar Kasic – blizanci koje ni nakon ovoliko godina ne razlikujem.   Ramicevici – Skandal boysi.     Nermin Rizvic – covjek bez morala.     Ilhan Celovic – andjeo sa greskom     Vaha – pos’o momak u Tursku na baušteler.

ASMF raja nije samo na facebooku. ASMF raja nije samo na ASMFu. Ova raja pije kafe zajedno. Citav mjesec boravi u Turskoj zajedno. Peru ves zajedno, kradu vocke zajedno i bojkotuju zajedno. Znaju iznenaditi ali i samar zaraditi. U ovoj raji ima onih koji rime bacaju, a ima i onih koji u prikolicu instrumente vracaju. Ima onih koji luduju u hotelu cijelu noc, a ima i onih sto cekaju nekog ispred hotela, jer im je taj neko obecao da ce doc. Ova raja je internacionalna. Ova raja je drzava. Ima i Srba i Hrvata i Bosnjaka. Svi se vole, svi se cijene..

ASMF raja nekima je pojam. Nekad se svadjaju, nekad se dure , ali uvijek se na kraju poljube.. Ova raja je pola Ansambla i predstavlja bazu.

Volimo svi ASMF raju jer svi smo dio nje i svi znamo da nam je s tom rajom dobro, barem dok smo na turneji i SMFu, a to vam je , haman, citavu godinu.

U ASMF raji ima furaca. Ima mangupa, klosara ali i fine djece. Veze ih cinjenica da su svi dobro odgojeni i da su svi lijepo vaspitani. To je isto, ajd dalje..

Veze ih isti cilj.
U ovoj raji ima i optimista i pesimista. Ova raja koliko god da je razlicita unutar same sebe na kraju je ista.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s