Pobjegla Klintonova u Bosnu od uragana

Navikli smo da su Ameri borci veliki. Da se uvijek suprostavljaju i da nikad ne posustaju no: Hilari Klinton (Klintonova) je svu americku hrabrost kroz historiju bacila u sjenu.

Naime. Dok na milione Amerikanaca, Njujorcana te stanovnika istocne obale, strahuju od udara najveceg uragana koji je do sad pogodio SAD, Klintonova je odlucila da potrazi skloniste tamo gdje ga nemaju ni ljudi koji zive decenijama. Odlucila Klinton da zbrise na Balkan.

Kao sigurno prevozno sredstvo posluzio joj je njen avion, a prvu noc velikog uragana u Americi, za razliku od miliion i kusur Amera koji su u podrumu, je zamjenila udobnim predsjednickim apartmanom sarajevskog hotela “Evropa”. No kraja nema..

Klintova je dosla tamo gdje se svako svakog boji i gdje svi pokusavaju decenijama da se sakriju i osiguraju, ali im ne uspjeva. Zanimljivo je samo to sto se ovdje niko ne krije od uragana, hvala Bogu, ili od kakvih vremenskih nepogoda, jer u zabit i vukojebinu u kakvoj nam je drzava a i susjedi nam, ne zalazi niko, pa ni jaki sjeverni vjetar koji hara evropom.

Ali, kad vec ne hara vjetar haraju predstavnici vjecno vladajucih politickih partija. Pa relacije Dodik-Lagumdzija te Tihic-KO(?) ovih dana sravnise sve pred sobom. Narod i dalje nema da jede , smrzava se svijet, a niko nista ne radi po tom pitanju. Cak se prestalo i obecavati da ce biti bolje, jer su politicki luzeri shvatili da ne mogu bas ispuniti koliko slazu. A osim sto zaobilaze istinu, zaobilaze i realnost. Pa nisu toliko ni realni ni racionalni da shvate kakva je zapravo stvarna uloga Klintonove u posjeti nasoj zemlji i zemljama regije.

No, nije Klintonovu ni na trenutak ovo zabrinulo, nista od ovog. Ona je imala nijet. Ostvarila nijet i dosla. Donedavno zaracena direktno, danas zaracena sa svih strana, direktno i indirektno, nasa lijepa BiH Klintonovoj postade “safe house”.

A da nije samo Bosna, opasna post-ratna zona, te sigurna kuca pod navodnicima, pokazat ce se kad ode i u Beograd i Pristinu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s